Over 100 glade dansere i alderen 8–16 står på scenen når Ballettskolen ved Operaen inviterer til sin årlige elevforestilling – blant annet med en helt ny versjon av En midtsommernattsdrøm.

Ballettskolens elevforestilling består i år av en helt ny versjon av En midtsommernattsdrøm, som utgjør en hel akt av forestillingen. Foto: Jörg Wiesner

Ballettskolens elevforestilling har i mange år betydd danseperler, masse talent og stor danseglede. Her oppsummerer de unge danserne skoleåret ved å vise nye koreografier innen klassisk ballett, moderne dans og karakterdans.

I år byr elevforestillingen i tillegg på en helt ny versjon av En midtsommernattsdrøm. Dette blir en vakker og magisk eventyrballett, der 40 av danserne i Ballettskolen er med. Det er krevende og derfor sjelden det skapes lengre og helt nye koreografier til elevforestillingen, men i år ble oppgaven gitt til Nasjonalballettens populære danser Lucas Lima, som har koreografert stykket i samarbeid med Gro Gudim, Sandra Wiesner og Kumiko Hayakawa.

Et annet høydepunkt er talentet Selma Smith Kvalvaag (15), som viser en moderne solo som hun vant publikumsprisen med i Den nordisk-baltiske ballettkonkurransen i Falun tidligere dette året.

Det blir ellers fargerike og energiske fellesnumre fra de yngre elevene og imponerende soloinnslag fra de eldste.

– Ved siden av å delta i Nøtteknekkeren til jul, er dette årets høydepunkt for mange av elevene våre. Barna har jobbet i måneder med å finpusse innslagene og gleder seg til å vise hva de kan. Elevforestillingen er en fest for hele Ballettskolen, sier ballettskolesjef Knut Breder.