I det nye stykket München-trilogien går koreograf Ingun Bjørnsgaard og danser Camilla Spidsøe i dybden på noen av Ibsens mest ikoniske kvinner. Urpremiere 25. april på Scene 2.

Foto: Erik Berg

Det er to av Norges sterkeste scenekunstnere som nå samarbeider igjen. Med referanser, overmalinger og inspirasjon fra RosmersholmFruen fra havet og Hedda Gabler, har Bjørnsgaard og Spidsøe skapt et nytt og dyptloddende danseverk. Sammen har de gått inn i de viktigste scenene i de tre klassiske dramaene. De har én ting felles: De sentrale kvinnene går under – på grunn av medgang. 

– Hedda, Rebekka og Elida står i vanskelige situasjoner, men vanlige folk dealer med mye av det samme i 2019. Ibsen portretterer de valgene vi må ta i livet og hva de gjør med oss. Spesielt når vi tar feil, sier Camilla Spidsøe.

Hun er en av Norges fremste dansere, med lang fartstid både i Carte Blanche og Nasjonalballetten. Nylig mottok hun Aase Byes Minnepris, en av de høyeste æresbevisninger en norsk scenekunstner kan få. Med seg på scenen har hun dansepartner Ole Willy Falkhaugen, skuespiller Andrine Sæther og en strykekvartett.

Bak forestillingen står koreograf Ingun Bjørnsgaard, som alltid skaper et helt eget og fascinerende univers på scenen. Hun har tidligere lagd en rekke forestillinger basert på Ibsens dramaer, blant annet skapte hun Hedda for Ballet de Lorraine og Rotating Nora for Ingun Bjørnsgaard Prosjekt.

Urpremiere 25. april, Scene 2