Kompani Haugesund byr på spennende tematikk og varierte danseuttrykk når de presenterer forestillingen Todelt Aften på Scene 2, 9. og 10. mars.

Til denne forestillingen har Kompani Haugesund samarbeidet med to av samtidsdansfeltets mest spennende unge koreografer, Janne-Camilla Lyster og Stian Danielsen. Med sin insisterende og inspirerende måte å arbeide på, har de utarbeidet to verk som beskrives som billedsterke, sofistikerte, grensesprengende og preget av mot og lekenhet.

Foto: Yaniv Cohen

I Janne-Camilla Lysters verk Suite Transformé beveger seks dansere seg gjennom et koreografisk brettspill hvor tider og tilstander oppstår og forsvinner. Spillereglene får det uforutsette til å inntreffe med matematisk presisjon, musikalitet og vidd.

I verket WOW! tar Stian Danielsen utgangspunkt i den klassiske fortellingen om Narcissus, han som forelsket seg i sitt eget speilbilde. I et vakkert, men urovekkende rom utforsker fire dansere de mørke, absurde og komiske sidene ved å være sykelig opptatt av seg selv.

Kompani Haugesund er et ungt, prosjektbasert kompani bestående av profesjonelle dansere, alle med nær tilknytning til Haugesund og omegn. Kompaniet har siden etableringen i 2011 produsert tre helaftens forestillinger, som har turnert i inn- og utland.

Todelt Aften hadde premiere i 2017 i Haugesund, og gjester nå Den Norske Opera & Ballett for første gang.