I disse pandemidager er det ikke like lett å dra på konsert eller kino som tidligere. De konsertene som ikke blir avlyst, er ofte forbeholdt et lite antall publikummere. Men frykt ikke, med et par enkle grep kan du skape din helt unike konsertopplevelse hjemme. Start gjerne med å sette stemningen for kvelden ved å dempe lyset, dra ned rullgardinene og fyr opp lydanlegget ditt. Sørg for en dyp bass og en myk diskant for å få følelsen av at du er tilstede på konserten du har valgt deg. Spill gjerne noen sanger fra et mindre kjent band som oppvarming til kveldens godbit.

Test bassen med denne videoen:

Finn deg vel til rette

En konsert handler om så mye mer enn bare selve konserten. En viktig del av opplevelsen er det sosiale samspillet med de du ser konserten med. Saml gjerne et knippe venner på Teams eller Zoom og trykk på play samtidig. Da kan dere nyte konserten sammen, selv om dere ikke er sammen fysisk. Kjøp deg gjerne noe godt å drikke, litt snacks, og en nikotinfri snus fra snusdirect for å komme i konsertmodus. Len deg tilbake eller dans deg gjennom konserten, alt etter hvordan du liker det. Prøv å leve deg inn i musikken. Kjenn på rytmen, tygg litt på sangtekstene og prøv å fri deg fra hverdagsstresset.

Lev i nuet

Det aller viktigste er selvsagt å lage en konsertopplevelse som du kan nyte. Sørg for at hovedinnslaget for kvelden er en artist eller et band du har hatt lyst til å høre live en stund. På den måten har du noe å glede deg til når kvelden kommer og det er klart for konsert. Syng med på låtene du kan og lytt med hjertet til de du ikke kan. Kanskje oppdager du en eller flere nye favoritter i løpet av kvelden? For å oppdage nye godlåter må en være åpen for alt som kommer. Da gjenstår det bare å ønske: God konsert!

Privat konsert med Steve Vai: