Robert Smith-Hald er aktuell med en brennhet, ny singel i dag.

Låtskriver, multikunstner, forfatter, øldesigner- og brygger Robert Smith-Hald er ute med sin nye singel «Red Hot Mamma» på Grappa Musikkforlag nå. Låten handler om hans fyrige skotske kone og er en livlig americana-låt.

Foto: Fiona Smith-Hald

Hør «Red Hot Mamma» her!

Robert vokste opp i en religiøs sekt der all popmusikk var strengt forbudt. Pop og rock ble ansett som satans musikk. Hans første møte med rocken var gjennom en gammel opptrekkbar platespiller og noen skitne plastplater funnet på en søppelhaug i skogen. Barnepiken knuste alt med slegge da tonene fra Elvis Presleys «Jailhouse Rock» knitret seg gjennom høyttaleren. Men muren var brutt en gang for alle, og Robert så seg aldri tilbake.

I 2009 slapp han debutalbumet Innocence Said, som av Bård Ose ble kåret til årets beste rockeplate fra Bergen det året. Robert er dessuten kjent fra TV2s «Norske Talenter». Han mottok fine anmeldelser for oppfølgerplatene Thou Mayest og Listen, og fremdeles turnerer Robert landet rundt med flere singler på vei.

Høsten 2019 slipper Robert også en bok om øl på Cappelen Damm, og for hver ny singel Robert slipper fremover, brygges det et nytt øl som er inspirert av hver låt – blant annet Robert’s Red Hot Mamma.