En turne med bandet betyr mye reising. Kollektivtransport er ofte for tungvint med alle instrumentene som er med på ferden. Det må en stor bil eller buss til. Men hvordan ville det egentlig vært å ha med hunden på turen? Det vil ganske sikker by på en del praktiske utfordringer, men umulig er det ikke.

En hund er et godt reiseselskap. Blir man til tider lei av bandkompisene sine, kan man heller tilbringe tid med hunden. Den kan også være grei avledning for de øvrige. En maskot på turen skaper samhold og hygge.

Hvor skal hunden sitte?

Selvfølgelig ikke i førersetet. Her må en av de tobeinte med gyldig sertifikat ta ansvar. Den passer heller ikke i passasjersetet ved siden av sjåføren. Sikkerhetsbeltet er ikke tilpasset fasongen dens, og dessuten vil den kanskje ikke forholde seg helt rolig der.

Å vandre fritt rundt i bussen er heller ikke det beste. Å krype fra fang til fang kan være koselig til å begynne med, men kanskje litt trettende i lengden. For flere parter.

Et hundebur fra f.eks. billige-hundebur.com er nok den beste løsningen. Hunden er ikke vant til å holde seg på fast sted så lenge det er mulighet for å vandre rundt. Med den fysiske begrensningen et hundebur utgjør, vil det bli lettere. Iallfall etter at den er blitt vant til det.

Det er hundebur i mange forskjellige størrelser og bur som er tilpasset forskjellige bilmodeller. Det skal derfor ikke være så vanskelige å finne det rette.

Selv om man kjører buss med god plass bør hunden sitte i bur.

Husk pauser underveis

Alle trenger pauser på langtur. Det gjelder ikke bare hunder. Men med hundens behov i mente, er det kanskje enklere å huske på å stoppe litt underveis.

En liten strekke- og tissepause gir overskuddet tilbake. En rask springmarsj holder blodomløpet i gang og restarter det biologiske maskineriet. Et lite måltid eller en kopp kaffe er heller ikke å forakte. Kanskje kan man stemme gitaren også, for ikke å være helt rusten når man kommer fram.

Gode venner på tur

Som sagt er det hyggeligere med flere på tur. En spasertur med hunden i tosomhet kan være avslappende og forfriskende. Da kan man samtidig bli kjent med de nye lokalitetene og danne seg et overblikk. Det er helt sikkert bedre enn å bli sittende og vente på at noe skjer.

Det vil nok ikke alltid gå helt knirkefritt, men alt er mulig å løse. Endelig vil det bli en mer minnerik tur med hunden som selskap.