Studenter ved Den internasjonale sommerskole ved UiO arrangerer fredag 26. juli helaften med smaksprøver på internasjonale matsorter, kulturelle stands og sceneshow på Chateau Neuf på Majorstua. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Oslo by inviteres bokstavelig talt til å smake på kulturer fra mange forskjellige land.

Klokken 19:00 vil det være matservering og kulturell utveksling på stands i foajéen på Chateau Neuf. Klokken 20:30 begynner underholdningen i storsalen med 12 forskjellige kulturelle innslag fra 6 kontinenter.

– Vi er meget stolte av studentene, som ønsker å dele uttrykk fra egne kulturer med sine medstudenter og borgere i Oslo by, sier direktør for sommerskolen Nita Kapoor. – Kvelden er en fantastisk avslutning på en magisk og lærerik sommer.

Publikum kan se frem til blant annet russisk pop, amerikansk country og ballader fra Mexico. Dirayati Fatima Turner (23) skal danse indonesisk folkedans med en moderne vri. – På kulturkvelden feirer vi sommeren og mangfoldet ved Den internasjonale sommerskolen, sier hun.

Maggie Jennings (63) kom til Norge fra Minnesota i USA for å lære norsk, og skal spille og synge norske sanger. Studenter fra forskjellige land i Afrika skal danse til en sang som uttrykker takknemmelighet, og ønsker å bringe folk sammen gjennom musikk og glede. – Alle kulturer har dans, sier Micheal Ssegawa (28) fra Uganda, som gleder seg til å vise frem typiske afrikanske moves.

Irshad Ahmad (27) skal opptre som stand-up komiker for å dele humor fra regionen Punjab i Pakistan. – I landet mitt sier de at kaffe gjør huden sort, men i Norge drikker de masse kaffe og har veldig hvit hud, sier han med et lurt smil. – Alle i Punjab forteller vitser. Det vil jeg dele på den internasjonale kulturkvelden.

– Kvelden handler om å vise frem forskjellene mellom oss på en måte som ikke splitter oss, men nettopp bringer oss sammen, sier lederne for kulturkveldens komité, Jordan Boudreaux (21) fra USA og Vilde Bentzen (21) fra Canada.