Martin Hazy går inn i høsten med gladlåta «Best for meg» med Breveglieri.

Martin Hazy har musikk i hodet 24/7. Og musikken, den må ut. «Eg har ingen andre interesser. Det som driver meg er musikk. Å skape den. Og å stå på en scene.» Han er kanskje best kjent fra fra raptrioen Dårlig Vane, som med megahiten «Gikk I Bakken» sparket inn dørene for NMG-husets neste generasjon. 

Med sitt soloprosjekt beviser Hazy at han står minst like stødig på egne ben, og briljerer med en rapteknikk, produktivitet, energi og en scenetilstedeværelse mange drømmer om. Nå viser han flere sider av seg selv og slipper «Best for meg», en låt han håper kan formidle både realitet og positivitet. En låt som handler om et forhold du har både til personer, steder og ting, og hvordan det kan være giftig eller best for deg. 

«Låten skiller seg veldig ut i fra alt eg har gjort tidligere. Tror aldri eg har vært så glad og følsom på en låt før. More to come» – Martin Hazy

Låten ble til en sommerkveld i 2019 – hvor han på forhånd hadde fått tilsendt en beat med et sample han likte godt. Og det er soundet som er viktigst for Hazy. Tekstene har ikke nødvendigvis et dypere budskap, men språket og leveransen teller.

«Eg slengte beaten eg fikk over til Unge Mars, han gjorde magien, meg og Breveglieri fikk fort en god idè og et hook kort tid etter. Fremover skal eg gi folket enda mer vibber, neste blir hakket tyngre» – Martin Hazy

Debutalbumet hans «Oppkjørt & Nedkjølt» endte på BTs liste over de ti beste albumene fra Bergen i 2018, og han har samarbeidet tidligere samarbeidet med artister som Cezinando, Angelo Reira, Store P, Eirik Aas, Mogger og 612. 

«Best for meg» ft. Breveglieri er ute 9. oktober. 

______________


Martin Hazy skaper fet musikk. Festmusikk. Musikk inspirert av ny og gammel amerikansk rap. Litt RnB. Litt funk. Litt gangsta. Dialekten er kanskje en utfordring for noen, men det er ingen skjulte meninger eller kryptisk innpakkede budskap. «Det du hører er det du får!» Så det handler ikke om følelser, men om følelsen og energien det gir den som lytter.

Akkurat nå har Martin Hazy over 100 låter klar. Og det er ikke snakk om skisser og utkast, men komplette låter.
«Eg fester, og skriver om all festingen. Men eg bruker mesteparten av døgnet i studio.» Faktisk er det en av grunnene til at han har gått solo. Skapertrangen. Drivet. «Det er frustrerende at ikke alle kan og vil være i studio når eg vil være der. Solo slipper eg å mase eller ta hensyn. Da kan eg bare kjøre på som det passer meg.»
Loddefjordingen bobler av energi og en naturlig fremdrift. En utålmodighet. Fritt oversatt betyr «hazy» noe litt vagt, men Martin Hazy er skjerpet. Han har alltid noe i sikte. Og akkurat nå er det en solokarriere ved siden av «dagjobben» i Dårlig Vane.