Etter å ha hørt de tre singlene Stupid Love, Rain On Me og Sour Candy, trodde jeg at jeg hadde en ganske god idé om hva slags utgivelse Lady Gagas Chromatica ville være. Alt tydet på et energisk popalbum som ville bringe den eksentriske Lady Gaga tilbake til fordums storhet ala Poker Face.

Vel, der tok jeg feil. Jeg vil si at det er rikelig med popenergi, men det høres betydelig annerledes ut enn forrige gang Lady Gaga laget et album som skaket dansegulvet.

Går inn i rollen som Lady Gaga

Det er likevel ikke overraskende med tanke på musikkvideoen til låten Stupid Love. For hva er vel mer Gaga-esque enn å iscenesette en ekstremt fargerik fellesdans på en fremmed planet mens man synger setninger som «I want your stupid love»? I videoen til sin nye singel går Lady Gaga med andre ord for fullt inn i rollen som Lady Gaga. Det inkluderer både rosa hår, robotantrekk, kampsport og superkrefter. Det er klassisk Gaga – denne gangen gjort i det ytre rom! Derimot fortsetter selve låten popstilen fra 90-tallet, som nå for tiden feier gjennom popmusikken. Produksjonen høres dog av og til ut som Robyns «Dancing On My Own», hvis den sangen hadde en motor som ikke helt klarte å starte.Chromatica – Album med utrettelig energinivå

På Chromatica er det 90-talls house og en spastisk estetikk. Energinivået er så utrettelig at det føles som om man har vært på fysisk hardtrening etter å ha hørt gjennom albumets 16 spor. Her snakker vi ikke om sanger som har lånt bittelitt, eller bare er litt inspirert, av den kitschy 90-talls euro-danselyden. De fleste sangene høres faktisk ut som om de er fra det tiåret, og noen ganger tviler du på om det er Lady Gaga eller Safri Duo du hører på …

Er det bare feil eller er det helt genialt? Det er i det minste radikalt, eksplosivt og interessant.

Musikk kan nytes på flere arenaer

Visste du at det finnes mange spilleautomater med musikk som tema? Både Elvis, Guns’n Roses og Kiss er blant de som har fått musikken sin foreviget på denne måten. Sjekk ut bonus-no.com og finn et nettcasino som gir deg en hyggelig bonus. Da kan du teste ut disse og flere andre varianter, og nyte musikken samtidig som du spiller.

Første album fra Lady Gaga siden 2016

Chromatica er Lady Gagas første album siden 2016 (da hun lanserte det dempede albumet Joanne), og popstjernen har selv sagt at dette nye albumet har hjulpet henne med å takle store fysiske og mentale smerter.

Utgivelsens tittel høres nesten ut som en planet i en science fiction-film, eller som en futuristisk epoke. Ifølge Lady Gaga kan det like godt forstås som et perspektiv som viser at smerte og glede kan eksistere samtidig, som, for eksempel, en kromatisk skala eller et kromatisk spekter av farger, inkludert alle nyanser og fasetter.

Et album uten ballader

Så er også Chromatica et album der Lady Gaga synger om sorg og frustrasjon, men alltid akkompagnert av en hektisk, energifylt housebeat. Dessverre har ikke en eneste Gaga-ballade funnet veien til albumet, som føles som et adrenalinkick fra start til slutt. Det blir kun avbrutt av tre flotte, teatralske stryke-ouverturer.