Ida Jenshus tangerte tidligere rekorder da hun fikk sin tredje av tre mulige Spellemannspriser i 2012. I dag ble det offentliggjort at hun for fjerde gang er nominert til Spellemannspris, denne gangen i klassen Popsolist. Til våren slipper hun sitt fjerde album med tittelen Starting Over Again og legger ut på vårturné på tvers over landet.

Pressebilde Ida Jenshus 2015, foto Marthe Vannebo

27 år gamle Ida Jenshus fra Steinkjer har etablert seg som en av Norges mest spennende artister. Hun tangerte tidligere rekorder da hun fikk sin tredje av tre mulige Spellemannspriser i 2012 og er dermed den eneste artisten som har mottatt Spellemann for samtlige albumutgivelser; Color of the Sun (2008), No Guarantees (2010) og Someone To Love(2012). Under Spellemannskonferansen i dag ble det offentlig at hun igjen er nominert til pris, denne gangen i klassen Årets Popsolist.

– Det er utrolig stort å være nominert for en EP-utgivelse og i kategorien Årets popsolist. Det er en stor seier i seg selv så jeg er veldig rørt over dette, forteller Ida om Spellemannsnominasjonen.

Nylig ble hun også den yngste gjennom tidene til å motta fylkeskommunens kulturpris og i sist uke mottok hun NOPAs pris for komposisjon og tekst på singelen «Shallow River».

Det siste året har Ida igjen jobbet sammen med produsent Kåre Vestrheim på et nytt album som slippes våren 2015. Hun har vært opptatt av å fornye seg, bryte ut av komfortsonen og hoppe ut i noe nytt og ukjent – både musikalsk og personlig. Således passer arbeidstittelen på det nye prosjektet svært godt: Starting Over Again. Første smakebit ble sluppet 8. oktober i form av den halvtimeslange EP’en Let It Go. Utgivelsen fikk blant annet terningkast seks av Dagbladetog har gjort seg fortjent til plassering på Årets Beste-listene til DagbladetAftenpostenog Adresseavisen

Idet albumet gis ut denne våren legger Ida ut på en lang turné på tvers gjennom landet, fra drammen i begynnelsen av mars til Bodø i slutten av april. Det er også nylig offentliggjort at hun er booket til Bylarm 2015, Steinkjerfestivalen i juni og Pstereofestivalen og Øyafestivalen i august.

Turnédatoer:

22.01 Nesbyen, På hjørnet (solo)

30.01 Trondheim, Trondheim Calling

04.03 Drammen, Union (solo)

05.03 Porsgrunn, Ælvespeilet

06.03 Oslo, by:Larm

07.03 Oslo, by:Larm (solo)

20.03 Otta Kulturhus

21.03 Trondheim, Byscenen

24.03 Bergen, Lille Ole Bull

25.03 Stavanger, Tou Scene

26.03 Haugesund, Festiviteten

27.03 Voss, Vossajazz

23.04 Tromsø, Driv

24.04 Svolvær, Lofoten Kulturhus

25.04 Bodø, Sinus

Følg Ida Jenshus på Facebook og Spotify