Når du skal pugge til prøve, lese notater på Inspio.no eller kanskje lese deg opp til førerprøven så er det viktig å ha fokus. For å ha fokus så kan musikk være en utrolig viktig faktor for å få fokus men det kan være en distraksjon. Derfor er det viktig å finne ut hva som fungerer for deg og ikke minst hvordan du kan jobbe mest effektivt med musikk. Derfor har vi lagd en liten guide til typisk musikk som fungerer når du skal fokusere på skolearbeid.

Ifølge forskning så vil de aller fleste som ønsker å ha fokus høre på rolig musikk, men dette er gammel forskning og det er ikke slik for alle. Noen liker å jobbe med musikk som har høyt tempo og følge tempoet. For andre så er det litt forskjell på valg av musikk og hvilket type arbeid man skal gjøre. Det kan være noen tilfeller hvor musikk vil være mer ødeleggende enn hjelpende.

Rock/metal

For noen så fungerer en skikkelig god dose «skrikemusikk” når man skal studere. Vi vet f.eks at det norske bandet Dimmu Borgir er utrolig populært blant studenter i økonomi. Det samme er musikk som Slipknot og Blink 182. Noen syntes det er behagelig når man jobber med tall mens andre syntes at dette er tortur når man jobber.

Den eneste måten du kan finne ut om rock/metal fungerer for deg er å faktisk prøve å høre på det mens du jobber med dine oppgaver. Hvis du får en mild hodepine eller nakkevondt mens du hører på så bør du kanskje bytte musikk.

Trance

Dette kommer ganske overraskende på oss men svært mange studenter bruker gammel trance-musikk når de jobber. Her går det mye i gamle slagere som kanskje legger seg i bakgrunnen. Den eneste måten å finne ut om dette er noe for deg er å prøve. Hvis du er en av de som absolutt ikke liker trance så er det selvfølgelig bare å legge denne tanken fra seg med en gang.

Rap

Dette er noe som fungerer for noen og absolutt ikke for andre. Undertegnede selv fortrekker god rap men ikke når man jobber. Det kan være ganske effektivt for noen å sette på litt «old school rap” eller kanskje litt ny fengende trap-musikk.

Vi tror at hvis man skal laste ned musikk eller streame denne så er det best å håndplukke den musikken du liker best å lage en spilleliste. Denne kan du f.eks kalle for «fokus”. Her kan du legge inn den musikken du foretrekker når du studerer. Da kan du enkelt lage en spilleliste som tar hensyn til den musikken du liker når du studerer. Hvis du f.eks foretrekker noe musikk når du leser og annen musikk når du gjøre mattematikk så kan du gjøre endringer så du kan tilpasse dette.