SMSlån har länge haft en dålig klang och det beror främst på att lånen kännetecknades av mycket höga avgifter, ränta och en kort löptid. Med åren har det dock kommit ut fler långivare på marknaden och detta har naturligtvis skapat en konkurrens. I takt med att konkurrensen blev större behövde aktörerna se över sina lånevillkor och detta har gjort att SMSlån idag är en mycket populär och eftertraktad låneform som ger pengar snabbt.

SMSlån är utmärkta att använda sig av om du är i behov av pengar inom loppet av några minuter. Kraven är låga och i många fall kan du ansöka, även om du har en eller flera betalningsanmärkningar bakom dig. Då kraven på låntagaren inte är så stora är beloppen inte heller i den högre skalan. Med ett SMSlån kan du ansöka om ca 500-3000 kronor, men variationer kan förekomma. Vissa aktörer erbjuder SMSlån upp till hela 10.000 kronor. Hur mycket du får låna beror främst på vilken långivare du väljer och hur bra kreditvärdighet du har. Men hur går man tillväga för att ansöka om ett SMSlån och vad är viktigt att tänka på? Det reder vi ut här!

Ansöka om SMSlån
Att ansöka om ett SMSlån är idag väldigt enkelt. Förr använde man sig av vanliga sms för att göra sin ansökan och godkänna sitt lån, och därav låneformens namn. Idag är det dock vanligare att man använder sig av internet, antingen via en dator eller med hjälp av sin mobiltelefon.

Att processen är enkel har gjort att allt fler människor använder sig av låneformen. Här kan du välja om du vill ansöka direkt från en långivare eller kreditgivare som du själv valt ut, men du kan också jämföra smslån via en låneförmedlare innan du väljer. Fördelen med det sistnämnda är att du får bättre koll på vad marknaden har att erbjuda. SMSlån kan i många fall fortfarande ha höga avgifter och hög ränta och med en jämförelse kan du se till att hitta det billigaste och bästa alternativet för dig.

Ansök om SMSlån – Så gör du
Steg 1: Hitta en långivare som du känner dig trygg med och som du vill använda dig av. Kontrollera att långivaren erbjuder en så bra ränta som möjligt och att återbetalningstiden är möjlig för dig att hantera.

Steg 2: Välj vilken låneform du vill använda dig av (i detta fall SMSlån) och fyll därefter i hur mycket pengar du önskar låna och vilken löptid som du föredrar. Observera att om du jämför är det inte säkert att du får exakt det belopp och löptid som önskas. Vissa aktörer kan vara villiga att erbjuda dig ett lån, men med ett lägre belopp eller kortare återbetalningstid.

Steg 3: Fyll i uppgifter om dig själv som namn, personnummer och din adress. När du skickar iväg din ansökan kommer en kreditupplysning att tas. Vilket kreditupplysningsföretag som används kan variera. Många använder sig av UC, men även Bisnode och Creditsafe är vanliga alternativ.

Steg 4: Få ditt svar direkt! Med SMSlån behöver du sällan vänta – varken på svar på din låneansökan eller på att pengarna ska betalas ut. Om du har fått ditt lån beviljat kommer du att få pengarna utbetalda inom loppet av några minuter.

Observera att många långivare idag använder sig av BankID i samband med att du ska signera lånelöftet. Detta är en trygg och mycket säker metod som säkerställer att du verkligen är du. Den snabbar dessutom på processen ännu mer och därför rekommenderar vi att du ser till att ladda ner BankID om du inte redan har det tillgängligt på mobilen eller i din dator.

Fördelar med SMSlån
Det finns många fördelar med SMSlån och kanske är det också därför som låneformen har blivit så populär att använda sig av. Ett SMSlån är helt enkelt ett konsumtionslån som gör det möjligt för dig att använda pengarna till precis vad du vill. Det betyder att du själv kan välja om du vill köpa musikutrustning till hemmet eller om du vill åka på resa utomlands. De många fördelarna inkluderar även låga krav, möjlighet att ansöka utan UC, lån trots betalningsanmärkningar och snabba utbetalningar.

Det är således ett mycket bra alternativ för alla som är i behov av pengar snabbt och som vill skippa långa ansökningsprocesser eller långa utbetalningstider. Observera att SMSlån fortfarande kan vara påfrestande på ekonomin, även om beloppen du får låna är låga. Detta beror på ränta och eventuella extraavgifter. Se därför till att du verkligen kan betala tillbaka lånet i tid och att du jämför för att hitta det bästa alternativet för dig!

Med ett SMSlån kan du se till att få pengarna på ditt konto riktigt snabbt, oftast inom loppet av några minuter. Vi hjälper dig att hitta SMS lån direkt och gör det enkelt för dig att jämföra långivare på marknaden.