Kunst, kvalitet, og til og med god musikk er vanskelig å få tilgang til i disse dager, selv om Spotify kan tilby en kombinasjon av alle tre! Tjenesten er gratis og brukere kan glede seg over spillelister og sanger fra et bredt spekter av over 60 millioner sanger. Spotify er en svensk leverandør av musikkstrømming som ble grunnlagt i 2006. De byr på et bredt utvalg av ekte sanger i ulike sjangre. I løpet av den 14 årige karrieren har organisasjonen blitt verdt mer enn 150 milliarder kroner, fått over 299 millioner kunder, hvorav 138 millioner av dem som betaler for tjenesten, og består i dag av 92 markeder.

Men hvordan kom organisasjonen dit den er i dag? Tre hovedkomponenter har ført til denne musikkleverandørens raske vekst. Dersom Spotify opprettholder disse komponentene, kan det hende at suksessen deres ikke bare er midlertidig! 

Et lojalt publikum

Ettersom Spotify er en plattform som brukes over hele verden har det fått et stort antall brukere. Dette antallet vil bare fortsette å vokse for hvert år som går. Ettersom Spotify har et gratis kontoalternativ og tilbyr en god plattformtjenesten, blir folk værende hos dem i lang tid. De fleste Spotify-brukere bytter ikke engang til Pandora eller iTunes. Nesten 89 % av publikummet ender opp med å kjøpe en «annonsefri konto» eller «premium» dersom de har råd til det. Man kan lure på om abonnementsgraden til Spotify er vanskelig å oppnå, men overraskende nok er prisene hos Spotify faktisk mye mindre sammenlignet med andre strømmingplattformer. 

Musikkatalog og strømming 

En av hovedgrunnene til at denne tjenesten blir elsket av så mange, er musikkatalogen. På samme måte som nettspillere er avhengige av å bla gjennom lister over de beste casinospill, har musikkfanatikere muligheten til å bla gjennom en enorm musikkatalog. Denne katalogen har blitt anerkjent på grunn av mengden musikk den inneholder og mangfoldet.

Spotify lar brukerne leie sanger i stedet for å laste dem ned eller kjøpe dem, i motsetning til hvordan det fungerer hos konkurrentene. Brukere kan fritt velge sanger og lage bestemte spillelister, i stedet for å holde seg til kun én musikksjanger! Enkeltpersoner kan lage miks-lister for ulike anledninger og stemninger. Den andre grunnen er strømmekvaliteten til Spotify. Formatet som Spotify bruker er av høy kvalitet og med mindre motstand kjent som OggVorbis. Brukere kan hvor som helst strømme med 320 kbps på telefoner og datamaskiner.

Sosial app

Spotify fungerer ikke bare som en plattform for strømming av musikk, men også som en sosial plattform. Spotify lar folk lage og dele spillelisten sin med andre. Dersom brukerne vil ha noe nytt å lytte til, kan de lytte til menneskeskapte spillelister i stedet for datagenererte spillelister.

Tidal er også tilgjengelig på Spotify, og dette motiverer artister til å gi ut sangene sine eksklusivt på Spotify. Brukerne kan også få tilgang til nylig utgitt musikk! Spotify oppfordrer også nye artister til å lage coverlåter og gi dem ut til et bredere publikum!

Sluttord! 

Dersom vi tar fremdriften som Spotify har hatt og hvordan grafen fortsetter å stige til grunn, er det ikke mye å tvile på at Spotify er her for å bli. Populariteten vil fortsette å øke dersom selskapet holder seg på toppen for det kommende musikkmarkedåret.