Erlend Vikens hyllest til vinteren

Erlend Viken gir oss en smak av sitt første bestillingsverk «Sastrugi» med låta «Et gammelt ord for Snø». Låta er et utdrag fra et programmatisk verk som tar for seg vinteren fra første snødryss til siste slaps: en hyllest til vinteren, men også et uttrykk for bekymring for at vinteren er i endring. 

Et stjernelag av musikere

Viken er en annerkjent folkemusiker med en sterk utferdstrang, som her gjør seg gjeldende i samarbeidet med feirede musikere fra jazz-, pop- og rock-sjangeren. Teksten til «Et gammelt ord for snø» er skrevet av Frida Ånnevik og sunget av den fremadstormende jazzstjernen Ellen Andrea Wang (vinner i Spellemannprisen 2019 i jazzkategorien med suksessbandet GURLS). ? Valget av tittelen Sastrugi er basert på tanken om langstrakte vidder, evighetsfølelse, ro, balanse. Et hvitt univers, der alt ser likt ut på avstand, men kommer en nærmere innpå ser en de dramatiske formene, snøkornene og snøens samspill med vind og vær, mennesker og dyr, og fjellets lunefullhet. Sastrugi ble komponert på bestilling fra Røros Folk Festival og Festspillene i Nord-Norge.

Musikere:

Erlend Viken – fele, vokal

Ellen Andrea Wang – vokal og kontrabass

Maija Kauhanen -kantele, vokal

Marius Graff -banjo og vokal

Erland Dahlen -slagverk og perk

Erlend Viken

Felespilleren Erlend Viken (født 1984 i Oppdal) komponerer musikk for dans og teater og har samarbeidet med bl.a. Frikar Dance Company. Han har spilt på en rekke plateutgivelser og samarbeidet med artister som OnklP & De Fjerne Slektningene, Erlend Ropstad og Mathias Eick Quintet. Han har to nominasjoner til Spellemann med Earlybird Stringband, og med duoen Viken/Brimi vant han Folkelarmprisen i 2009. Sommeren 2012 vant Erlend Intro-Folk i regi av Rikskonsertene. I 2016 vant han Landskappleiken i fele klasse A. Hovedprosjektet hans de siste fem årene har vært Erlend Viken Trio.