29. mai kommer singelen «Break It Right» – en sterk og personlig duett av Emelie Hollow («Hear It Out Loud», «LILY» med Alan Walker), gjestet av 2x-platinum-sertifiserte og nylig Spellemannsvinner, Ruben («Lay By Me», «Walls», «Burn Down This Room»).

Emelie Hollow sier:

«Break It Right er kanskje den mest ærlige låten jeg har skrevet noensinne. Den handler om å få hjertet sitt knust, og hvordan man etter et brudd kan føle seg litt rådløs. Da Ruben ble med på låten, falt den veldig på plass. Hans synspunkt på det hele traff meg rett i hjertet. Jeg tror dette er et tema mange kan kjenne seg igjen i, og følelser som er universale. Forhåpentligvis kan den være til trøst for alle som går igjennom, eller har gått igjennom det samme som meg».

Ruben forteller:

«Jeg var i utlandet i en taxi på vei til flyplassen og fikk tilsendt låten fra Emelie og produsenten (Lars Rosness) like etter de hadde spilt inn første utkast, og etter å ha hørt mot slutten av første refreng måtte jeg stoppe låten fordi jeg ble så rørt. Jeg sa til manageren min som satt ved siden av meg «Jeg. Må. Være. Med. På. Denne. Låta.». Vi spurte da om det var mulig for meg å prøve å skrive et andrevers og spille det inn. Siden låten er så nær og ekte, var det var utrolig viktig for meg at Emelie var komfortabel med forslaget, og at hun følte jeg klarte å levere noe som respekterte låten. Etter å ha vært i studio hadde jeg 3 forskjellige forslag til et andrevers, og ventet i spenning på å høre om Emelie likte det. Da hun sa ja, ble jeg sååå lettet!! Jeg har gledet meg lenge til å slippe denne vakre låten med Emelie».

Break It Right er skrevet av Emelie Hollow & Ruben sammen med Lars Rossnes bak produsentspakene. Musikkvideoen som er regissert av Kenneth Karlstad slippes også samme dag som låten, en video som på alle måter setter den visuelle rammen for låten.

Om musikkvideoen sier regissør Karlstad:

«I kraft av å være en duett med veldig sterke sang-prestasjoner så føltes det riktig å ha artistene foran kamera gjennom hele videoen. De er to tapte sjeler som går gjennom et kjærlighetsbrudd på hver sin måte og blottlegger seg i regnet. Ingenting betyr noe lenger, bare hvordan de føler det der og da, i en ny fragmentert virkelighet».

Selv om hennes egen artistkarriere nå er i fokus, har musikken tatt Emelie Hollow rundt i verden. Hun har blant annet skrevet for andre artister i Stockholm, København, London og Nashville. I 2018 skrev hun «Lily» med Alan Walker, en låt hun også lånte stemmen sin til, som til nå har samlet svimlende 2 milliarder streams på verdensbasis. Emelie har også skrevet låter med blant andre Seeb, Emma Steinbakken, Alexander Oscar og Jesper Jenset.

Også som artist har hun satt spor. Etter å ha gitt ut enkeltstående låter i 2016 og 2017, som den vakre og såre julelåten «Feeling of Christmas» som lå høyt på norske radiolister og «Like I Love You» gjort med den svenske stjerneprodusenten Carl Falk (Ariana Grande, Avicii, Justin Bieber) kom hennes debut-EP Hear it Out Loud høsten 2019. Denne helstøpte EPen som Emelie og produsent Øyvind Mathisen (Cezinando, Nils Bech, ARY) smakfullt sydde sammen viste en ny dybde i Emelies låtskriverkunst og artisteri.

Det var også låtene fra denne EP-en som tok henne til scenen under årets bylarm-festival hvor hun virkelig overbeviste publikum og bransjefolk med sin sterke formidlingsevne og utenomjordiske vokalprestasjoner.

Emelie Hollowskriver nå på sitt debutalbum ventet i 2021 samtidig som det jobbes med flere spennende samarbeid.

Rubenhar hatt en suksessfull start på karrieren og på 2020 der han har vunnet sin første Spellemannpris i kategorien «Årets Låt» med «Lay By Me», samt hatt et nylig samarbeid med Alan Walker på «Heading Home». For kort tid siden slapp han også «Burn Down This Room», en historie om et ødeleggende forhold og all den frustrasjonen som er knyttet til denne situasjonen. Med over 170 millioner streams på låter som “Walls”, “Lay By Me”, “Power” og nå “Burn Down This Room”, er Ruben i ferd med å få et solid fotfeste både i Norge og internasjonalt.

Hør «Break It Right» HER