Denne artikkelen er sponset av Nano Finans

\*Den nominelle renten er fra 6,39% og opp til 21,95% mens den effektive renten er fra 6,81% til 24,4%.
Ønsker du for eksempel å låne et litt større beløp, kan du låne 150 000 kroner, over 10 år, med en effektiv rente på 13,2%.
Kostnadene på dette lånet vil være på 112 573 kroner, og det totale tilbakebetalingsbeløp vil lyde på 262 573 kroner.\*

Det å skulle slå seg opp som artist har aldri vært enklere men samtidig vanskeligere. Med ny teknologi og tjenester som ikke krever kjempe store investeringer så trenger man ikke lenger å ha masse penger i bakhånd. For bare noen få år-siden måtte man ha et stort label i ryggen eller en rik onkel i Amerika. Nå er det stadig flere helt vanlige artister som slåer igjennom selv ved bruk av teknologi, markedsstrategi og ikke minst talent.

Vi har derfor laget en guide til alle som ønsker å bli en artist å leve av det. I guiden går vi igjennom hvordan du kan bruke teknologi for å få din musikk ut i markedet og ikke minst tjene penger på det.

Utstyr

Før måtte man leie tid i studio for å spille inn musikk. Nå kan du kjøpe deg utstyr selv som gjør at du kan forvandle kottet eller en del av soverommet ditt som studio. Det du trenger for å komme i gang er en god mikrofon, et godt program for produksjon og noen lydvegger. Det er kanskje ikke mer enn 20 tusen kroner som skal til for å få en brukbar setup.

Vi forstår at du som fersk artist syntes at 20000 er mye penger men du kan få veldig gunstig finansiering hos flere banker. Ved å velge det forbrukslånet med best betingelser så er dette oppnåelig for alle så lenge du har nok inntekt til å få et lån. Husk at du kan skrive av innkjøpet på skatten og dermed så blir det ikke en større utgift.

Strategi for markedsføring

Før så var man avhengig av å bruke penger på plakater, radiotid og promotering. Nå kan du faktisk bruke de digitale kanalene som YouTube og TikTok for å spre din musikk. Flere av de låtene som i dag ligger på Spotify sin liste over de 100 mest spilte låtene startet faktisk på TikTok. Det er ikke enkelt men ved å tenke strategisk så kan du spre din musikk ut til flere hundre tusen mennesker uten å betale en krone for dette selv.

Det samme gjelder YouTube og Instagram. Dette er kanaler som du kan bruke effektivt når du skal promotere deg som artist. Det handler om å bruke disse gratis verktøyene for å få spredning og få folk til å oppdage som artist.

Publisering av musikk

Før så måtte man ha en platekontrakt for å få musikk ut til folk. Nå er det ikke slik lenger, alle kan legge ut musikk på Itunes og Spotify. Det er ganske enkelt slik at du registrer deg som utgiver på Spotify og du kan legge ut musikk der. Her gjelder det å bruke alle muligheter og optimalisere profilen din på en best mulig måte.

Det vil gå tregt i starten hvis du ikke får folk til å søke etter deg men ved å bruke kanalene ovenfor så kan man fort få et publikum og tjene penger på musikken fra første stund.