«Hjerteskjærende flott» – Bergensavisen, terningkast 6 

«Enda en popfantasi fra H.P. Gundersen» – Dagsavisen, terningkast 5 

«HP Gundersen sin fine og luftige produksjon er med på å kaste fin glans over en utgivelse som oser kvalitet fra innerst til ytterst» – Musikknyheter.no, 7/10

Chinatown Bluesband er ute med Silvertones i dag på Drabant Music. Bandet oppstod i kjølvannet av det musikalske møtet mellom Hans Petter Gundersen og Nora Yueyue Zheng, hvor han ble slått i bakken av det som oppstod mellom dem på en jam.

Hans Petter Gundersen glemmer aldri da han la ut på den lengste gitar-improvisasjonen han noen gang har spilt foran et publikum. Han beskriver minuttene som utspilte seg som at Nora Yueyue Zheng skapte et helt orkester på egenhånd, med en instrumentklang som er det vakreste han noensinne har hørt.

– Alt ble spilt med en helt umenneskelig nøyaktighet, forteller Gundersen.

– Da jeg var ferdig med mitt og hun begynte, oppstod musikk så intens og vakker som jeg ikke trodde musikk kunne være. Publikum fikk tårer i øynene av en instrumental-jam på én akkord.

Zheng har spilt guzheng ambisiøst siden hun var fem år, og er en mester på instrumentet. Hun er også gitarist og komponist, og ble raskt tungt involvert i Gundersens band The Last Hurrah!!. I arbidet med en låt, oppstod det som skulle bli det musikalske utgangspunktet for Silvertones.

– Det var en veldig Beatles-aktig komposisjon, med himmelsk kvinnelig flerstemt vokal ogflere lag med florlette akustiske gitarer i tillegg Nora sitt bidrag på guzheng.

Hør hele Silvertones her!

Chinatown Bluesband sitt album Silvertones består av et utvalg coverlåter som under HP Gundersen, Nora Yueyue Zheng og flere får en ny glød.

Silvertones bygger videre på dette lydlige utgangspunktet og består av et utvalg coverlåter som i kraft av sine grunnstrukturer, akkorderer og melodier, kan arrangeres og framføres på utallige kraftfulle måter. Gundersen, som har høstet stor nasjonal og internasjonal anerkjennelse for sitt arbeid som gitarist, komponist og produsent, endret groove, frasering og tempo på låtene, spilte inn enkle versjoner og sendte til resten av bandet som referanse. Det som oppstod da de begynte å øve er cirka det en hører på platen, og det har gitt gamle perler fra artister og band som Bob Dylan, The Kinks, The Lovin’ Spoonful og The Rolling Stones et helt nytt liv.

– Jeg tenkte at noe mer moderne var det ikke mulig å gjøre i dagens multikulturelle virkelighet; at musikere fra helt forskjellig kulturbakgrunn kan finne et minste felles multiplum og skape noe nytt og magisk. Nora og jeg startet med blues i A-moll og det har utviklet seg til dette. På Silvertones medvirker også sangerne, multi-instrumentalistene, komponistene også arrangørene Maria Due, Åse Britt Jakobsen og Mari Persen.