Nasjonalballetten inviterer til festpremiere! I forestillingen Barokk bevegelse får publikum fire friske danseverk danset til barokkmusikk ved det lekne orkestret Barokksolistene. Premiere på Hovedscenen 6. april.

Denne våren er det barokkfest i Operaen, og da skal det bugne. Den firedelte forestillingen Barokk bevegelse runder av festen på Hovedscenen, etter fulle hus med Dido og Aeneas og The Alehouse Sessions på Scene 2.

Fire koreografer under 35 år møter Nasjonalballetten og Barokksolistene for å skape nye bevegelser til gammel musikk. Slik blir Barokk bevegelse en frisk og variert kveld på Hovedscenen.

Fra balletten Vespertine av Liam Scarlett, et av fire verk i Nasjonalballettens forestilling Barokk bevegelse. Foto: Jörg Wiesner

Cina Espejord, Melissa Hough og Garrett Smith lager hvert sitt nye verk med utgangspunkt i musikk av blant andre Vivaldi, Bach og Rameau. Tematisk utforsker de alt fra det å bli forlatt til det å miste hukommelsen – med musikken som en samlende kraft. I tillegg er fektekunsten en synlig inspirasjonskilde.

– Barokken er en epoke, en estetikk og en følelse. Dessuten ga barokken oss musikk som er fantastisk god å danse til. Samarbeidet med Barokksolistene og Jon Balke har gitt koreografene et nytt lerret å skape på, sier ballettsjef Lorentzen.

Barokksolistene ledes av fiolinist Bjarte Eike. Jazzmusiker og komponist Jon Balke har i samarbeid med Eike komponert ny elektronisk musikk til to av ballettene, som integreres med barokkmusikken.

Kvelden byr også på et gjensyn: britiske Liam Scarletts vakre Vespertine, skapt i samarbeid med Eike og Barokksolistene i 2013. Etter urpremieren har Vespertine reist ut med Nasjonalballetten, og andre kompanier i verden har satt den opp på sine scener. Nå får hjemmepublikummet en ny sjanse til å se balletten på hjemmebane.

På scenen står Nasjonalballetten med blant andre Maiko Nishino, Gakuro Matsui, Philip Currell, Whitney Jensen, Lucas Lima, Eugenie Skilnand og Klara Mårtensson. Siste forestilling markerer også Kaloyan Boyadjievs avskjed som solist i Nasjonalballetten.

Velkommen til festpremiere på Hovedscenen 6. april kl. 18!